RIO BIO SKUTSKÄR  
Gävlevägen 24,  814 31 Skutskär       /        Tfn : 026-701 55, Mobil : 070 - 227 19 52,  kl. 8-14
E-post: info@fh-skutskar.se         
Vill du ha filminfo?                                   
Åldersgränser och censur                   
 


Välkommen till Rio Bio!

I vår biograf ser du flera av de mest populära filmerna. Vår kassa öppnar alltid 45 minuter före varje föreställning.
Betala gör du med swish eller kontant. Vi tar inte kort.
Följ oss gärna på www.facebook.com/fhskutskar  eller vårt konto riobioskutskar på instagram och snapchat.
Twitter Fhskutskariobio
För att klicka på länken, håll in Ctrl + Klicka på musen
 

KOMMANDE FILMER

Reservation för eventuella förändringar


Söndag den 14 April kl 19:00
Onsdag den 17 April kl 19:00

Genre  - Drama 
Distributör  - SF Studios

 

 

Fågelfångarens son (Sv. txt)

Enligt färöisk lag förlorar fårfarmaren och fågelfångaren Esmar sitt arrende inom ett år om han inte har en son. Han och hans fru måste då gå från både hus och mark. Eftersom hustrun hittills bara fött döttrar beslutar de att deras sista hopp och bästa chans är att gemensamt finna en annan man som kan göra henne med barn. Ingen av dem anar följderna.

I rollerna: Livia Millhagen, Rudi Køhnke, Vígdis Eliesersdóttir Hentze Bjørck Regi  - Richard Hobert

 

Längd: 1 tim 48 min
Åldersgräns: från 7 år

Biljettpris: 100 kr


Söndag den 21 April kl 14:00
Söndag den 28 April kl 14:00

Genre - Animerad familjefilm
Distributör - SF Studios

 

 

Asterix: Den magiska drycken (Sv. tal) Matiné

Efter ett fall under mistelplockning bestämmer Druid Panoramix att det är dags att säkra byns framtid. Ledsagad av Asterix och Obelix åtar han sig en resa på jakt efter en begåvad ung druid för att föra vidare hemligheten om den magiska drycken.

Regi - Alexandre Astier, Louis Clichy

 

Längd: 1 tim 25 min
Åldersgräns: från 7 år

Biljettpris: 70 kr


Söndag den 21 April kl 19:00

Genre - Drama, Komedi
Distributör - Scanbox

Entertainment Sweden

Den siste gentlemannen

Baserad på en sann historia och artikel av David Grann i The New Yorker. Forrest Silva "Woody" Tucker (död 2004) tillbringade större delen av sitt liv med att åka in och ut ur fängelset. Hela 18 gånger lyckades han fly. Vi får följa Tucker under hans gyllene år, från hans fräcka flykt från San Quentin till en frenetisk våg av rån tillsammans med "The Over the Hill Gang" och hans framgångsrika soloår. När han äntligen fann sin livs kärlek i vackra Jewel, möter han också sin jämlike i snuten John Hunt (Casey Affleck).

I rollerna: Robert Redford, Casey Affleck, Sissy Spacek, Danny Glover, Tom Waits

Regi - David Lowery
 

Längd:1 tim 33 min
Åldersgräns: från 7år

Biljettpris: 100 kr


Onsdag den 24 April kl 19:00
Söndag den 28 April kl 19:00

Genre - Action, Äventyr, Fantasy

Distributör - Walt Disney

Avengers: Endgame Världspremiär 24 April

En resa som började för tio år sedan har lett till denna final. Medans The Avengers återhämtar sig efter en stor förlust så försöker dom komma på en plan om hur dom ska kunna besegra Thanos en gång för alla och kanske kunna återställa allt till rätta....

I rollerna:
Chadwick Boseman, Chris Hemsworth, Sebastian Stan, Scarlett Johansson, Josh Brolin, Robert Downey Jr, Brie Larson, Chris Evans, Paul Rudd, Mark Ruffalo, Evangeline Lilly, Jeremy Renner, Gwyneth Paltrow m fl.

Regi - Anthony Russo, Joe Russo

 

Längd: 3 tim 2 min
Åldersgräns: 11 år

Biljettpris: 100 kr


Söndag den 5 Maj kl 19:00
Onsdag den 8 Maj kl 19:00

Genre - Komedi, Romantisk komedi,

 Romantik

Distributör - Fox/Nordisk

 

Long Shot

Han är en hårdkokt politisk journalist med en talang för problem. Hon är en av landets högsta diplomater med en talang för ... ja, allting. När Fred Flarsky (Seth Rogen) återförenas med sin första förälskelse som också råkar vara den nuvarande amerikanska statssekreteraren Charlotte Field (Charlize Theron), charmar han henne med sin ironiska humor och hans minnen av hennes ungdomliga idealism. I sina förberedelser för att ta sig in i Vita Huset, anlitar Charlotte Fred för att hjälpa till med att skriva hennes kampanjtal och deras omistliga attraktion leder till en världsomspännande kärleksaffär. Men Freds sorglösa och lite obetänksamma öppenhet, historiskt och nuvarande, kan stoppa hennes valkampanj innan den ens börjar. Filmen omdefinierar termen "internationella relationer" med en respektlös, rolig och oväntad kärlek

I rollerna: Seth Rogen, Charlize Theron, Alexander Skarsgård, Andy Serkis, O'Shea Jackson Jr., Randall Park Regi - Jonathan Levine

 

Längd: 1 tim 56 min
Åldersgräns:ej granskad

Biljettpris: 100 kr


Söndag den 12 Maj kl 14:00

Genre - Animerad film
Distributör - Fox/Warner

 

Detective Pikachu Matiné (Eng. tal, sv. text) Matiné

Efter privatdetektiven Harry Goodmans mystiska försvinnande försöker hans son Tim (Justice Smith) ta reda på vad som hänt. Till sin hjälp har han den hysteriskt roliga och gulliga superdeckaren Pikachu (Ryan Reynolds). Tillsammans ger de sig ut på ett fartfyllt äventyr genom Ryme Citys neonbelysta gator för att lösa mysteriet. På vägen avslöjar de en ondskefull plan som hotar hela Pokémon-universumet.

I rollerna: Ryan Reynolds, Justice Smith, Kathryn Newton, Ken Watanabe Regi - Rob Letterman

 

Längd: 1 tim 44 min
Åldersgräns: 11 år

Biljettpris: 70 kr


Söndag den 12 Maj kl 19:00
Onsdag den 15 Maj kl 19:00

Genre- Komedi, drama
Distributör - Lucky Dog AB

 

Green Book

År 1962, när nattklubbsvärden/utkastaren Anthony "Tony Lip" Vallelonga tillfälligt befinner sig utan arbete, går han med på att köra musikern Dr. Don Shirley på en tvåmånaders turné i djupaste amerikanska södern. Förvånad över att upptäcka att doktorn är afroamerikansk och inte en vanlig doktor, är Tony till en början ovillig att ta jobbet, men lönen är för bra för att tacka nej till.

Doctor Shirley är välutbildad, raffinerad, konstnärlig, talar flera språk, innehar tre doktorstitlar och är den hyllade skaparen av en innovativ musikform medan Tony är en jordnära vanlig man med djupa band till sin stora familj, har en egenskap att hamna i trubbel och en förkärlek till rock'n roll och stekt kyckling. Från början så har de båda mycket olika uppfattning om allt från mat till musik, men finner snart att de båda också befinner i en värld som ser ner på dem båda - och där börjar en oväntad vänskap. Chockad över att bevittna verkligheten för svarta amerikaner i den segregerade södern, blir Tony doktorns mest orädde försvarare och Don återbetalar Tonys lojalitet genom att hjälpa honom skriva dagliga kärleksbrev till sin fru.

Green Book är en varmhjärtad, rolig och underhållande roadmovie om två väldigt olika och viljestarka män som bryter igenom rasskillnader, samhällsklass och utbildning för att skapa ett djupt och bestående vänskapsband. När de står över antaganden och stereotyper demonstrerar parets osannolika allians den livsföränderliga kraften av tolerans och tvärkulturell förståelse - två starka värden som resulterade i inspirerande livslång vänskap.

Regi: Peter Farrelly Skådespelare: Viggo Mortensen, Mahershala Ali, Linda Cardellini

 

Längd: 2 tim 09 min
Åldersgräns: 11 år

Biljettpris: 100 kr


Söndag den 19 Maj kl 14:00

Genre - Animerad familjefilm

Distributör - SF Studios

 

UglyDolls Matiné (sv tal) Matiné

Ett animerat äventyr där de positiva och bekymmersfria UglyDolls ställs inför frågan vad det innebär att vara annorlunda. Där en önskan om att bli älskad i slutändan leder till insikten att vem du verkligen är, faktiskt är det som betyder mest.

 

 

Längd: ej satt
Åldersgräns: ej granskad

Biljettpris: 70 kr


Söndag den 19 Maj kl 19:00

Genre -  Biografi, Drama
Distributör - FinlandsInstitutet

 

Olavi Virta - En oförglömlig röst (Svensk text)

Olavi Virta - En oförglömlig röst berättar om en Finlands mest framgångsrika sångare genom tiderna. Olavi Virta (1915-1972, spelad av Lauri Tilkanen) var en man med en unik röst och karisma, och som tog sin samtid med storm. Hans dröm om en musikkarriär avbröts av vinterkriget men ändå lyckades han ta sig från fattigdom till toppen. Olavi Virta blev en älskad uppträdare och underhållare både på estrader och i filmer, men hans struliga privatliv ledde till slut till att han förlorade allt utom sin sångröst.

 

 

Längd: 1 tim 58 min
Åldersgräns: 11 år

Biljettpris: 100 kr

 

 


Söndag den 26 Maj kl 14:00

Genre - Äventyr
Distributör - Walt Disney

 

 

Aladdin (live action) (Sv. Tal) Matiné

I denna spelfilmsversion av den animerade klassikern möter vi Anden (Will Smith), som har kraften att ge tre önskningar till den som har den magiska lampan. Aladdin (Mena Massoud) är den gatsmarte småtjuven som förälskar sig i sultanens vackra dotter Jasmin (Naomi Scott). Jasmin vill kunna påverka sitt liv, men hennes far vill allra helst hitta en äkta man till henne. Under tiden smider den onde trollkarlen Jafar (Marwan Kenzari) planer på att avsätta Sultanen för att själv få styra Agrabah.

I rollerna: Will Smith, Billy Magnussen, Naomi Scott, Mena Massoud, Nasim Pedrad, Marwan Kenzari   Regi - Guy Ritchie

 

Längd: ej satt
Åldersgräns: ej granskad

Biljettpris: 70 kr

 


Söndag den 26 Maj kl 19:00

Onsdag den 29 Maj kl 19:00

Genre: Biografi, Komedi, Drama
Distributör - Fox/Nordisk

The Favourite

Tidigt 1700-tal. England är i krig med Frankrike. Den bräckliga Queen Anne sitter på tronen medan vännen Lady Sarah styr landet samtidigt som hon tampas med Annes sviktande hälsa och kraftiga humörsvängningar. När den nya tjänaren Abigail anländer tar Sarah henne under sina vingar, men då kriget blir tidskrävande för henne kliver Abigail istället in i rollen som drottningens högra hand. Deras spirande vänskap ger henne en chans att återvända till sina aristokratiska rötter där hon inte kommer låta någon kvinna, man, politiker eller kanin stå i vägen.

Regi: Yorgos Lanthimos Skådespelare: Olivia Colman, Emma Stone, Rachel Weisz

 

Längd: 1tim 59 min
Åldersgräns: 11 år

Biljettpris: 100 kr


Välkomna Önskar Rio Bio - Folkets Hus Skutskär !