RIO BIO SKUTSKÄR  
Gävlevägen 24,  814 31 Skutskär       /        Tfn : 026-701 55, Mobil : 070 - 227 19 52,  kl. 8-14
E-post: info@fh-skutskar.se         
Vill du ha filminfo?                                   
Åldersgränser och censur                   
 


Välkommen till Rio Bio!

I vår biograf ser du flera av de mest populära filmerna. Vår kassa öppnar alltid 45 minuter före varje föreställning.
Betala gör du med swish eller kontant. Vi tar inte kort.
Följ oss gärna på www.facebook.com/fhskutskar  eller vårt konto riobioskutskar på instagram och snapchat.
Twitter Fhskutskariobio
För att klicka på länken, håll in Ctrl + Klicka på musen
 

KOMMANDE FILMER

Reservation för eventuella förändringar


Söndag den 26 Jan. kl 14:00

Genre - Komedi, Familjefilm,
Äventyr, Fantasy

Distributör - UIP/Universal

 

Dolittle (Sv. tal) Matiné

Efter att ha förlorat sin fru sju år tidigare, håller sig den excentriska Dr. John Dolittle, den berömda läkaren och veterinären i drottning Victorias England, bakom de höga murarna på Dolittle Manor med endast sina exotiska djur som sällskap. Men när den unga drottningen blir allvarligt sjuk tvingas Dolittle motvilligt att bege sig ut på ett episkt äventyr till en mystisk ö på jakt efter ett botemedel. Under resan återfår han sitt mod när han möter gamla motståndare och upptäcker underbara varelser. Läkaren får sällskap av en ung, självutnämnd lärling och en märklig grupp av djur, inklusive en orolig gorilla, en entusiastisk men korkad anka, en cynisk struts, en lättsam isbjörn och en envis papegoja som fungerar som Dolittles mest pålitliga rådgivare.

I rollerna: Robert Downey Jr., Antonio Banderas, Michael Sheen, Jim Broadbent, Jessie Buckley, Harry Collett, Rami Malek, Octavia Spencer, Kumail Nanjiani, John Cena, Marion Cotillard, Tom Holland, Selena Gomez, Ralph Fiennes, Emma Thompson Regi - Stephen Gaghan

 

Speltid: 1 tim 41 min
Åldersgräns: från 7 år

Biljettpris: 70 kr

 


Söndag den 26 Jan. kl 19:00
Onsdag den 29 Jan. kl 19:00

Genre - Drama

Distributör - SF/Sony

 

 

Unga Kvinnor

Regissören och manusförfattaren Greta Gerwig ("Lady Bird") har gjort en UNGA KVINNOR baserat på den klassiska boken och andra texter av Louisa May Alcott. I Gerwigs version ser vi den älskade historien om systrarna March - fyra unga kvinnor fast beslutna att leva sina liv på sina egna villkor. En berättelse som är både tidlös och modern.

I rollerna: Emma Stone, Meryl Streep, Saoirse Ronan, Timothée Chalamet, Emma Watson Regi - Greta Gerwig

 

Speltid: 2 tim 14 min
Åldersgräns: Barntillåten

Biljettpris: 100 kr


Söndag den 2 Feb. kl 14:00

Genre - Animerad familjefilm

Distributör - 20th Century Fox

Spies in Disguise (Sv. tal)

Superspionen Lance Sterling (Will Smith) och vetenskapsmannen Walter Beckett (Tom Holland) är varandras raka motsatser. Lance är charmig och smidig. Walter är? det inte. Men vad Walter saknar i sociala färdigheter väger han upp med smarta uppfinningar som Lance använder under sina episka uppdrag. En oväntad vändning gör dock att Walter och Lance tvingas förlita sig på varandra på ett helt nytt sätt. Om det udda paret inte kan lära sig samarbeta är hela världen i fara.

I rollerna: Will Smith, Tom Holland Regi - Nick Bruno, Troy Quane

 

Speltid: 1 tim 42 min
Åldersgräns: från 7 år

Biljettpris: 70 kr

 


Söndag den 2 Feb. kl 19:00
Onsdag den 5 Feb. kl 19:00

Genre - Drama, Krigsfilm

Distributör - Nordisk Film AB

 

 

1917

Mitt i de hektiska striderna under första världskriget får två unga brittiska soldater - Schofield (spelad av George MacKay) och Blake (spelad av Dean-Charles Chapman) - ett till synes omöjligt uppdrag. Under hård tidspress måste de korsa fiendens territorium och leverera ett meddelande som kommer att stoppa ett tyskt dödligt bakhåll på hundratals brittiska soldater - där Blakes bror är en av dem.

I rollerna: George MacKay, Dean-Charles Chapman, Richard Madden, Benedict Cumberbatch, Colin Firth, Mark Strong Regi - Sam Mendes

 

Speltid: 1 tim 50 min
Åldersgräns: ej granskad

Biljettpris: 100 kr

 


Söndag den 9 Feb. kl 14:00

Genre - Familjefilm, Äventyr

Distributör - SF Studios

 

LasseMajas Detektivbyrå - Tågrånarens hemlighet (Sv. txt)

Lasse och Maja har fått sin detektivbyrå nedlagd av polischefen i närliggande Kristinelund när Klara söker upp dem. Hon behöver hjälp med att bevisa att hennes pappa Ferdinand är oskyldig till tågrånet han dömts för. Lasse och Maja ser nu sin stora chans att få upprättelse, att visa att de visst kan lösa brott! Snart ska ett nytt kassaskåp fullt med pengar transporteras med tåget. Det finns många misstänkta och de börjar komma något på spåren. Saken är bara den att Ferdinand har rymt från fängelset och är försvunnen.

I rollerna: Nils Kendle, Polly Stjärne, Tomas Norström, Tomas von Brömssen, Alexej Manvelov, Anna Bjelkerud, Lia Boysen, Ulla Skoog, David Wiberg, Peter Viitanen med flera. Regi - Moa Gammel

 

Speltid: ej satt
Åldersgräns: ej granskad

Biljettpris: 70 kr

 


Söndag den 9 Feb. kl 19:00

Genre - Action, Äventyr, Crime

Distributör - SF/Warner

Birds of Prey: And the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn

Har du hört den om polisen, sångfågeln, psykopaten och maffiaprinsessan? BIRDS OF PREY (AND THE FANTABULOUS EMANCIPATION OF ONE HARLEY QUINN) är en skruvad skröna berättad av Harley själv, som bara Harley kan berätta den. När Gothams mest ökänt narcissistiska skurk, Roman Sionis, och hans nitiska högra hand Zsasz ställer in siktet på en ung tjej vid namn Cass så vänds hela stan upp och ner i jakten. Harleys, Huntress, Black Canarys och Montoyas vägar strålar samman och den osannolika kvartetten har inget annat val än att samarbeta för att sänka Roman.

I rollerna: Margot Robbie, Ewan McGregor, Mary Elizabeth Winstead
Regi - Cathy Yan

 

Speltid: ej satt
Åldersgräns: ej granskad

Biljettpris: 100 kr

 


Onsdag den 12 Feb. kl 19:00

Genre - Drama, Komedi

Distributör - Studio S
Entertainment

Originaltitel - Fête de Famille

Familjefesten

På sommaren samlas hela familjen för att fira Andréas 70-årsdag. Hennes man är där, liksom deras två söner och deras fruar och alla barnbarnen. Den enda som saknas är Andréas yngre syster, som plötsligt försvann för fyra år sedan. Men så plötsligt dyker hon oväntat upp. Och kaos följer i hennes spår?

I rollerna: Catherine Deneuve, Emmanuelle Bercot, Cédric Kahn
Regi - Cédric Kahn

 

Speltid: 1 tim 50 min
Åldersgräns: från 11 år

Biljettpris: 100 kr

 


Söndag den 16 Feb kl 14:00

Genre: Barnfilm

Distributör - Folkets Hus och parker

Originaltitel - Paw Patrol: Ready, Race, Rescue!

 

Paw Patrol: Redo, Rejsa, Rädda! (Sv. tal) Matiné

Paw Patrol är den populära animerade tv-serien som nu visas på bio. En pojke vid namn Ryder leder de 6 modiga valparna Chase, Marshall, Rocky, Rubble, Skye och Zuma. När trubbel inträffar så är Tass Patrullen där för att hjälpa till. Perfekt för de minsta biobesökarna! Alla Paw Patrol-valparna är mycket glada när en biltävling med The Whoosh kommer till Adventure Bay. Valparna hejar på The Whoosh, men borgmästare Humdingers kusin, den fuskande Cheetah har andra planer. Fast besluten att vinna pokalen tar Cheetah till alla slags smutsiga knep för att se till att hon vinner loppet. Ready, Race, Rescue innehåller en film och ett avsnitt av Paw Patrol som inte har visats på tv-tidigare.

I rollerna: Anya Cooke, Lukas Engel, Addison Holley Regi - Charles E. Bastien

 

Speltid: 1 tim 6 min
Åldersgräns: Barntillåten

Biljettpris: 70 kr


Söndag den 16 Feb. kl 19:00
Onsdag den 19 Feb. kl 19:00

Genre - Drama, Komedi, Romantik

Distributör - UIP/Universal

 

 

Emma

Jane Austens älskade komedi om att hitta sin jämlike och att förtjäna ett lyckligt slut återskapas i denna nya, läckra filmatisering av EMMA. Emma Woodhouse är en snygg, smart och rik - men rastlös - alfakvinna som saknar rivaler i sin hemstad där det inte händer så mycket. I denna sprakande satir om sociala klasser och det jobbiga med att växa upp, måste Emma navigera mellan missmatchade dejter och romantiska felsteg för att hitta kärleken? som varit där hela tiden.

I rollerna: Anya Taylor-Joy, Johnny Flynn, Bill Nighy, Mia Goth, Miranda Hart, Josh O'Connor, Callum Turner, Rupert Graves, Gemma Whelan, Amber Anderson, Tanya Reynolds, Connor Swindells m fl. Regi - Autumn de Wilde

 

Speltid: ej satt
Åldersgräns: ej granskad

Biljettpris: 100 kr

 


Söndag den 23 Feb. kl 14:00

Genre - Action, Komedi,
Äventyr

Distributör - UIP/Paramount

 

Sonic the Hedgehog (Sv. tal) Sportlovs film

SONIC THE HEDGEHOG är en live-action äventyrskomedi baserad på de klassiska och älskade videospelen från Sega som fokuserar på den berömda, kaxiga ljusblå igelkotten. Filmen följer Sonics äventyr när han försöker hantera det märkliga livet på jorden tillsammans med sin nyfunna, mänskliga bästa vän Tom Wachowski. Sonic och Tom samarbetar för att försöka stoppa den skurkaktiga Dr Robotnik från att fånga Sonic och använda sina enorma krafter för att ta över världen.

I rollerna: James Marsden, Jim Carrey Regi - Jeff Fowler

Älvkarleby Kommun ger reducerat pris till skolungdom.

 

Speltid: 1 tim 39 min
Åldersgräns: 7 år

Biljettpris: 70 kr
Skolungdom: 50 kr


Söndag den 23 Feb.  kl 19:00
Onsdag den 26 Feb. kl 19:00

Genre - Drama

Distributör - Nordisk Film AB

Min pappa Marianne Sportlovs film

Efter att ha brutit upp med pojkvännen återvänder Hanna, 28, till Alingsås för ett vikariat på lokalnyheterna. När hennes älskade pappa, prästen med det stora skägget, avslöjar att han egentligen vill vara Marianne vänds Hannas värld upp och ner. Men för pappa Marianne finns ingen återvändo, hon måste äntligen få vara den hon är. Det blir en omtumlande resa för Hanna som inte kände vare sig själv eller sin pappa så väl som hon trodde. En varm feelgood-berättelse om modet att vara sig själv och lyckan över att bli älskad för den man är.

I rollerna: Rolf Lassgård, Hedda Stiernstedt, Lena Endre, Klas Wiljergård, Nour El Refai, Vilhelm Blomgren Regi - Mårten Klingberg

Älvkarleby Kommun ger reducerat pris till skolungdom.

 

Speltid: 1 tim 50 min
Åldersgräns: ej satt

Biljettpris: 100 kr
Skolungdom: 80 kr

 


Tisdag den 25 Feb. kl 14:00

Genre: Barnfilm

Distributör - Folkets Hus och parker

Originaltitel - Paw Patrol: Ready, Race, Rescue!

 

 

Paw Patrol: Redo, Rejsa, Rädda! (Sv. tal) Matiné Sportlovs film

Paw Patrol är den populära animerade tv-serien som nu visas på bio. En pojke vid namn Ryder leder de 6 modiga valparna Chase, Marshall, Rocky, Rubble, Skye och Zuma. När trubbel inträffar så är Tass Patrullen där för att hjälpa till. Perfekt för de minsta biobesökarna! Alla Paw Patrol-valparna är mycket glada när en biltävling med The Whoosh kommer till Adventure Bay. Valparna hejar på The Whoosh, men borgmästare Humdingers kusin, den fuskande Cheetah har andra planer. Fast besluten att vinna pokalen tar Cheetah till alla slags smutsiga knep för att se till att hon vinner loppet. Ready, Race, Rescue innehåller en film och ett avsnitt av Paw Patrol som inte har visats på tv-tidigare.

I rollerna: Anya Cooke, Lukas Engel, Addison Holley Regi - Charles E. Bastien

Älvkarleby Kommun ger reducerat pris till skolungdom.

 

Speltid: 1 tim 6 min
Åldersgräns: Barntillåten

Biljettpris: 70 kr
Skolungdom: 50 kr


Onsdag den 26 Feb. kl 14:00

Genre - Animerad familjefilm

Distributör - SF Studios

 

 

Pelle Svanslös (Sv. tal & Sv txt) Matiné Sportlovs film

Kattungen Pelle Svanslös lever ett härligt liv på landet tillsammans med Birgitta, flickan som älskar honom mest av allt i hela världen. Vid ett ruskigt oväder ramlar Pelle ned i en å som för honom ensam hela vägen till den främmande stora staden Uppsala. Där träffar han många nya vänner, men staden är också full av inte alls så trevliga typer. Hur ska Pelle fortsätta våga tro på att man ska vara snäll mot alla? Räcker hans mod till för att bli en hjälte? Och kommer han någonsin att komma hem till Birgitta igen?

Regi - Christian Ryltenius

Älvkarleby Kommun ger reducerat pris till skolungdom.

 

Speltid: 1 tim 15 min
Åldersgräns: Barntillåten

Biljettpris: 70 kr
Skolungdom: 50 kr

 


Söndag den 1 Mars kl 14:00

Genre - Animerad film, Äventyr

Distributör - 20th Century Fox

 

The Call of the Wild - Skriet från vildmarken (Sv. tal) Sportlovs film

THE CALL OF THE WILD bygger på den älskade historien om Buck, en godhjärtad hund vars liv vänds upp och ned när han plötsligt tvingas flytta från tryggheten i Kalifornien till Alaskas vildmarker. Som nykomling bland slädhundarna får Buck uppleva sitt livs äventyr innan han slutligen finner sitt sanna kall.

 I rollerna:Harrison Ford, Dan Stevens, Omar Sy, Karen Gillan, Bradley Whitford, Colin Woodell Regi - Chris Sanders

Älvkarleby Kommun ger reducerat pris till skolungdom.

 

Speltid: ej satt
Åldersgräns: ej granskad

Biljettpris: 70 kr
Skolungdom: 50 kr

 

Välkomna Önskar Rio Bio - Folkets Hus Skutskär !